Setelah KJ menang.

     Mengetahui keputusan pemilihan untuk ketua pemuda dan wanita UMNO cukup memberi kesan mendalam dalam diri aku. Tiada lagi UMNO yang dulu. Jadi tidak perlu ada UMNO sekarang di hati aku lagi.  

     UMNO yang berbangga ada 3.5 juta ahli sudah kekurang seorang ahlinya. Sudah tentu ia bukan masalah buat UMNO.

     UMNO sekarang adalah yang berada di tengah tidak lagi berhaluan kanan, UMNO sekarang progresif, ini kata ketua pemudanya selepas menang. Dia akan terus memacu UMNO kearah itu dengan sokongan bala tenteranya. Golongan konservatif telah tiada, 0. Dia dipilih oleh setiap bahagian. Melayu mudah lupa, mereka yang memilihnya adalah orang yang sama yang berteriak “rasuah” dan “booo”, dialah yang didapati bersalah “politik wang” pada tahun 2009. Bukan lama, baru 4 tahun. Dalam masa 4 tahun itu apa perubahan drastik dan “taubat” si Ketua Pemuda lakukan untuk agama, bangsa dan tanahair hingga dia diterima sepenuh hati kali ini? Bukan menafikan kemenangannya yang dijangka itu tetapi kemenangan besar tanpa saingan itu amat mengecewakan. Ia mengambarkan akal budi pemuda yang bakal mewarisi kepimpinan UMNO satu hari nanti

     UMNO cuma wadah siasah orang Melayu pertahankan agama, bangsa dan tanahairnya. Pada aku UMNO konservatif pada perjuanganya. Jadi jika UMNO hendak di progresifkan, tambahan pula dengan kecenderungan liberalnya, maka ia bukan lagi UMNO asal.

     Aku berharap akan ada wadah baru bagi aku yang konservatif dalam mempertahan agama, bangsa dan tanahair bersama mereka yang sealiran dengan aku untuk bersama meneruskan perjuangan ini. Ia perlu disegerakan seawal mungkin sebelum PRU14. Jika terlewat, kita mungkin hilang ketiga-tiganya.

     Yang tinggal adalah UMNO progresif dan liberal yang mendukung 1Malaysia tanpa Islam Melayu dan tanah Melayu lagi.

 

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s