Conggak Politik UMNO semasa PAU

     Jika MM mampu menang dia tiada pilihan selain team up dengan MY kerana NR dah team-up dgn KJ dan SJ. Sekarang NR akan pastikan MM kalah kerana dia tahu dia akan ada masalah jika MM menang dan team-up dgn MY.
JikaJika MM mampu menang dia tiada pilihan selain team up dengan MY kerana NR dah team-up dgn KJ dan SJ. Sekarang NR akan pastikan MM kalah kerana dia tahu dia akan ada masalah jika MM menang dan team-up dgn MY.

     Jika MM menang, lagi dua NP ada bargaining power,kalau duit jadi pertimbangan, masuk team NR, tapi kalau perjuangan diutamakan, masuk team MY. Kalau team MY kuat, NR perlu di cantas sebelum PRU 14 untuk pastikan UMNO/Melayu kekal berkuasa.

     Jika NR gagal dicantas, KJ dan SJ akan bermaharajalela ditambah pula kalau HH juga menang, Melayu akan marah dan kuburkan UMNO kerana menjelang PRU14 akan muncul parti baru membawa panji-panji alif, ba, ta.

     Para perwakilan buatlah pilihan, kemenangan SJ dan KJ telah membusukkan UMNO, halangan senyap NR, SJ dan KJ terhadap MM telah membenih kebencian Melayu terhadap UMNO.

     Pilih, jangan tak pilih, kemudian mendabik dadalah kepada semua bahawa UMNO parti paling kuat yang tak perlukan orang Melayu luar.

     Sesungguhnya kebencian aku kepada UMNO dah semakin meluap….

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s